Parteneriate

Curățenie în tihnă când e nevoie de odihnă

Facebooktwittermail

Am încercat în această perioadă pe cât cu putinţă să nu devin stresată şi nici paranoia. Am încercat să îmi păstrez calmul şi  liniştea şi pe cât posibil să nu mă agit, mai ales că stresul îmi afectează sistemul imunitar iar de el în varianta lui  premium am nevoie.

Ce am făcut în plus faţă de ritmul meu normal:

  • Folosesc dezinfectant de mâini mai mult ca înainte. Aveam unul în geantă care era acolo aruncat în caz de cine ştie ce situaţie, îl mai foloseam la metrou sau în RATB, pardon STB-ul „ireproşabil” al Doamnei Firea.
  • Curăț genţile, pungile cu care vin de afară. Înainte mai foloseam câte o lavetă umedă să curăţ puţin geanta dacă mi se părea murdară iar eu pungi de plastic nu prea cumpăr şi o refolosesc pe a mea 90%. Acum când ajung acasă încerc să o dezinfectez şi să o igienizez înainte să o pun la loc în gentuţă. Totodată, fiind de pânză, la ceva timp o spăl la mașina de spălat.
  • Dezinfectez volanul maşinii. Nici acest obicei nu prea îl aveam şi cum volanul meu original este acoperit de o husă specială pentru persoanele care transpiră, încerc să îl şterg cât de des pot. Nu pot nici la fiecare urcare sau coborâre, însă când fac puţină curăţenie, strâng ochelarii de soare, strâng tichetele de parcare s.a..m.d. curat volanul şi cu dezinfectant.
  • Spăl mai des în casă. Nu am fost niciodată o gospodină veritabilă şi oricât aş fi încercat să fiu şi eu mai de casă, nu prea îmi iese. Adică fac curăţenie generală, le strâng, le spăl, calc, spăl în bucătărie / baie / hol însă nu stau să le bibilesc zilnic cu cârpa şi atenţie. Sâmbătă sau poate după birou uneori, mai folosesc spray de mobilă, spray de geamuri şi soluţie de spălat pe jos. Înainte de pandemia asta care ne-a schimbat vieţile şi obiceiurile spălăm aşa mai superficial, acum, mai ales că plec zilnic de acasă am mai mare grijă.

Adică? Ce fac pe lângă?

Păi aspir, mătur dar am şi un mop cu “fâs – fâs” care îmi uşurează cât de cât munca. Cel clasic mi se pare că întinde murdăria şi nu e aşa practic, nici acesta nu e wow însă e bunicel pentru igienizarea unei case medii ca mărime. Acesta poate fi alimentat cu substanțele care te ajută şi în recipient poţi adăuga ce consideri tu. Eu folosesc acum dezinfectantul  de la Asevi, mai folosesc şi spirt normal (#Mona) sau pentru parchet substanță specială de parchet în care adaug şi dezinfectant.

Astfel:

  • Miroase în casă a primăvara de parcă aş trăi ca într-o reclamă la munte, nu într-un bloc de pensionari într-un cartier full 😊) ;
  • E curat şi la mine în căsuţa şi simt curăţenia;
  • Pe mine mizeria, dezordinea mă obosesc teribil, din acest motiv îmi place să am cât mai puţine lucruri şi acelea să fie organizate cât mai bine, strânse şi ordonate.
  • Am certitudinea că folosesc produse de calitate, pentru că le-am mai folosit și în trecut.

Nu am mari îndeletniciri însă încerc cât pot să am un mediu în primul rând sănătos, curat şi care să mă ajute să mă relaxez. Casa e pentru mine locul în care trebuie să fie spaţiu, aer curat, omu’ iubit şi o sticlă de vin. Astea dezinfectează sufletul de haosul de peste zi.

Stay safe,

E.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21