Crampee

Întrebări la care nu ai dreptul

Facebooktwittermail

Zilele acestea, în ecoul cununiei civile, au fost zeci de urări, primite cu bucurie, bineînțeles, multe gânduri frumoase dar și multe întrebări.

Nu zic de întrebările normale, gen la ce local se desfășoară nunta? sau cum te-a cerut? Zic de întrebările care ma scot din minți gen: CÂND FACEȚI UN COPIL? FACEȚI 2? FACEȚI 3? VĂ LUAȚI CASA?

Doamne..eu mereu oricum am fost iritată de oamenii care nu își văd de treaba lor, cei care nu pot trai fără să te intrebe ei domle, să doarmă ei linistiți.

În cazul meu, acestea nu sunt subiecte alunecoase, eu nu am nimic de ascuns dar nici nu îmi place să epatez. Dar mă gândesc la femeile care își doresc un copil și nu reusesc iar oamenii aia curioși întreaba de 5 ori dar de ce nu faceți un copil? Dar ce e domle asa greu să faci un copil?

Știi ce răni or fi în inima acelei femei care e sătulă de tratamente? Știi tu cât de greu o fi să îți dorești un copil și să nu îl poți avea? Acestea nu sunt sentimente cu care să jonglezi ușor, sunt subiecte grele, dure.

Apoi, știu și din experiența mea, câtă lume mă intreba când mă mărit. Vomam în gând când auzeam a cincpea miia oară pe zi întrebarea asta. Uite că m-am măritat și nimic nu s-a schimbat. Sper ca oamenii tip chestionar dorm liniștiți. Totusi, ma întreb pentru cineva care a avut parte de o despărțire, de o problemă, de o perioada urată, cât de greu este să audă din toate direcțiile: vezi că  îți trece vremea, vezi că ar trebui să te așezi la casa ta, că nu se cade așa… să nu te măriți.

Problema cu măritatul și copiii e cu mai multe tăișuri, și din orice perspectivă, nu ar trebui să pui întrebarile astea: poate persoana respectivă este ranită / traumatizată / nu vrea să mai audă de aceste subiecte sau nu vrea căsătorie / moștenitori. Da, wow, există și oameni care nu visează măritat / credit la casă / copil. Suntem toti diferiți, am fost expuși unor medii diferite, am avut repere diferite, idei despre viață diferite și nu putem raspunde clișeelor vietii toți la fel.  

Data viitoare când întrebi pe cineva de subiectele astea să stai, te rog eu, de două ori pe gânduri.

În plus, păstrați intimitatea, viata e dincolo de ușă, e cumulul de alegeri și de asumări, este ecuația aleasă de bună voie și nesilită de nimeni.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21