Crampee

Sfaturi de mutat, atunci când mult e de cărat

Facebooktwittermail

Înainte să înceapă toată această nebunie cu virusul ce ne-a dat vieţile peste cap, eu am avut parte de altă nebunie: mutatul!

Sunt la a şaptea mutare în 11 ani de București, don’t ask! Deşi nu îmi place să mă mut şi am impresia că de fiecare dată este foarte obositor, am decis să fac această schimbare de care aveam nevoie. Recunosc, m-am detaşat foarte greu de cuibul meu boem de la Piața Domenii. Era în multe forme locul în care, eu, un rac boem mă simţeam foarte bine. Însă, uneori schimbările şi ieşirea din zona de confort ajută tare mult.

Dat fiind faptul că am ceva experienţă în mutat, m-am gândit să fac un articol pentru cei noi în domeniu. Lucruri de care trebuie să ţineţi cont, aspectele importante şi cum vă puteţi uşura viaţa. Oricum, pentru noi, cei din provincie, mutatul este un stil de viaţă, iar până te vezi la casa ta, mutatul şi căratul caserolelor, paltoanelor, cizmelor, dulapurilor este obişnuinţă.

La această mutare mi-am folosit experienţa pentru ca toată povestea să decurgă cât mai uşor şi practic. So, sfaturi de la Vîrgolici citire:

  1. Înainte de orice, sortează şi decide ceea ce păstrezi şi ceea ce vrei să donezi.

IMG_8560Eu mi-am pregătit pungi şi cutii cu lucruri pe care nu le doresc în viitorul meu.  Am adunat haine care nu îmi mai veneau ( nu e niciun secret că kilogramele mai vin / apoi pleacă / apoi câte unul mai revine – iar hainele nu se mai potrivesc ) şi am sortat temeinic.  Am pus în pungi pe care am scris vârstă pentru care consider eu că se potrivesc şi le-am donat. Apoi am adunat elementele de birotică, foarte multe pixuri, agende, caiete, şi am scris ce conţine fiecare cutie şi cui se adresează.

Astel, m-am prezentat la Salvaţi Copii, unde am avut o experienţă tare frumoasă cu doamnele de acolo şi unde am predat personal lucrurile. Hainele plus lucrurile de birotică, mi-am dorit tare mult să ajungă în casele în care este prea multă tristeţe. Puteți contacta echipa aici.

Apoi am sortat bijuteriile şi accesoriile pe care nu le mai purtam. Am avut şi eu perioadele mele în care eram mai rebelă, mai dansam cu fetele prin cluburi şi am adunat accesorii pe care acum nu le mai vedeam inserate în viaţa mea cotidiană. Le-am donat pe grupul freecycle Bucureşti unde au ajuns la 2 doamne ce sper că se bucură de accesoriile mele de petrecere.

2. Verifica absolut tot înainte să împachetezi

Ştim cu toţii, avem cutii care au hârtii prin care nu ne-am mai uitat de ani de zile. Sau pixuri care nu mai scriu, sau plicuri îndesate aiurea şi multe lucruri nefolositoare pentru viitor. Puneţi un pahar de vin, lăsaţi o muzică frumoasă să ruleze şi începeţi să sortaţi. Eu am umplut pungi întregi de reviste, hârtii, plicuri ce nu îmi mai trebuiau deloc şi pe care le-am dus la reciclat. Astfel, am rămas cu foarte puţine lucruri de care avem nevoie.

3. Donează electrocasnicele vechi

Deşi sunt foarte mare fan stil de viaţă eco şi minimalist, trebuie să recunoaştem că durata de viaţă a unor electrocasnice este destul de scurtă sau, şi-au făcut veacul suficient lângă tine. Eu am avut un blender, un aspirator, un toaster şi o periuţă de dinţi electrică pe care nu le mai voiam în noul apartament. Le-am şters, le-am împachetat şi le-am dus în cutiile special amenajate în  magazinul Altex din Afi Cotroceni. Tot acolo am dus şi bateriile uzate, tot spre a fi reciclate. Dacă doriţi, mai este şi varianta de buy back dacă doriţi să schimbaţi acel aparat.  În cazul în care cantitatea de produse este foarte mare, luaţi legătura cu echipa RoRec, eu cu ajutorul lor am reciclat foarte multe aparate, sunt foarte amabili şi foarte profi. Echipa eco o găsiți aici.

 

4. Vinde ce nu îţi mai place sau nu îţi mai vine

shoeeesAm avut pantofi foarte frumoşi, însă tocurile de 12 nu prea mai fac parte din agitaţia mea cotidiană, în plus, unele modele nu îmi mai plac sau, dat fiind faptul că merg foarte mult pe jos, forma piciorului meu s-a schimbat foarte mult şi acum chiar şi la pantofii sport port 39.5. da, ştiu, sunt o finuţă :))

Nu prea am de ales, pur şi simplu mi s-a mărit piciorul iar unii pantofi vechi nu îmi sunt confortabili. Deci platformele precum olx sau grupurile de pe Facebook mă ajută să vând articole ce nu îmi mai sunt de folos.

Cine mă cunoaște știe cam ce slăbiciune am pentru pantofi și colecție frumoasă (incă) mai am. Recunosc că aici am avut și sprijinul părinților mei care au venit și m-au ajutat să duc din pantofi. Aici se pot insera pe un ton accelerat întrebările Cum ai putut măi să îți cumperi atâția? Toți pantofii ăștia tu i-ai purtat pe toți? Cred că indiferent de vârstă, tot mai ești certat de părinți 🙂

5. Gestionează eficient toate produsele

Eu am folos cutii mari, sau foarte mari în care am pus: lucrurile de la baie, de igienă personală + cele de curăţenie, cutie cu produsele de la bucătărie + veselă (eu a avut foarte puţină), hainele în cutii mari, apoi cosmeticele, cărţile, prosoapele, dulapurioaele şi câteva cutii mici cu diferite produse ( de curăţat pantofii spre exemplu). Nu m-am ambalat haotic iar lucurile le-am ştiut foarte bine gestionate.

6. Curață din timp dulapul din bucătărie şi frigiderul 

Evită să cari produse pe care oricum nu le-ai folosit. Cutia aia veche de ceai, zahărul ăla întărit sau sarea aia veche chiar cred că poţi lejer să le găseşti un loc la tomberon. Ceea ce nu  ai folosit în ultimul timp deloc este clar că nu îţi este de ajutor nici în viitorul apropiat

7. Fii eficient, practic şi încearcă să ajuţi

Când m-am mutat de la penultima chirie am avut şi mobilă, da, da. O minunăţie :))  ideea este că acum când m-am mutat nu o mai voiam.  Şi aici, am ales să donez, şi am colaborat super bine cu echipa Caritas. Am programat totul, au venit băieţii cu o maşină foarte mare şi am donat un pat dublu, un şifonier foarte mare, 2 comode şi 2 covoare. Ideea era că le-am donat curăţate şi şterse şi ştiu că au ajuns în casa unor oameni pe care norocul i-a ocolit recent.  Echipa Caritas o găsiți aici.

Ce vă recomand cel mai mult? Să fiţi organizaţi şi concentraţi.  În timp se strâng mai multe lucuri decât crezi, iar atunci când te muţi îţi împovărează tot episodul. Donaţi, dăruiţi, nu fiţi egoişti! Sunt oameni nevoiaşi care aşteaptă ajutorul!

Acum în această pandemie mă bucur că am liniştit apele “la casa mea “ şi sper cât de curând să putem ieşi din casă într-un mediu sigur şi sănătos.

Vă rog stați acasă. Un film bun, cărți, discutați cu cel cu care locuiți, sunați acasă, sunați un prieten vechi, gătiți, pregătiți lucruri de donat. Stați acasă, pur și simplu.

Vă pupă Vîrgolici,

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21