Revoltă socială

Frumosul chinuit

Facebooktwittermail

Știu că este perioada sărbătorilor și clișeele cum că ar trebui să fim mai buni, mai darnici prind pe aici, prin țara noastră. Eu nu o să mă conformez pentru că nu cred în luminițe colorate și în consumerism ieftin.  Eu ajut și în timpul anului fără să mă laud, donez cadouri și haine fără să fie sarbatoare și de aceea, fără remușcări, cu o săptămână înainte de Craciun dau drumul la hatereală.

Sunt plictisită de ceea ce vad în mediul online și de parada asta ieftină a modei.  Prea multe domnișoare sunt acum blogerițe de fashion fără să știe gramatică prea multă și nici elemente de beauty de bun simț. Citesc constant blogul Lianei Popa și blogul Anei Morodan, și cam atât. Ele două îmi plac, și îmi plac pentru că au naturalul ăla frumos și cu talent, și prezintă idei și ținute realiste, nesponsorizate din banii lui Iubi căutat de DNA. Idei originale, care te captivează și te încurajează că încă mai sunt oameni talentați care scot capul din mulțime.

Ce mă deranjează atât de mult când mă uit pe blogosfera de modă și de ce m-am  trezit astăzi cu pungile de sub ochi mai nervoase?

shoesAm fost la câteva evenimente saptămânile acestea și sincer, nu pot să înteleg cum poți să te consideri blogger de modă daca tu ai parul ars, deteriorat, îndreptat cu placa, ca în anii 2000? Cu păr pe mâini, cu fața îmbâcsită de fond de ten și pudră, că ai putea tencui o casă.

Moda este despre frumosul înterpretat în maniera personală, așa îl văd eu, despre ce ai considerat estetic dar eticul unde rămâne?

Hai înainte de a scrie “hăinuță  luată de la Zara” și obositele bluze de la H&M să mai mergi puțin și la un salon sau să stai mai mult în baie. Nu sunt rea, și accept defectele, însa înainte de botox ar fi drăgut ca acel botox să vină peste o dantură îngrijită, peste niște dinți îndreptați și fără carii. Eu ramân stupefiată că o domnișoara care consideră că face modă are minim 200 de euro pentru injecții cu botox însă nu își tratează o carie care este la vedere, și vizual este deranjant.  Când vrei să faci ceva ce joacă în hora frumosului hai să vorbim și despre îngrijire, nu? O mână îngrijită, o manichiură corectă, curată, un ten sănătos, un păr fără vărfuri arse, fără 10 culori uitate și care pare vopsit de tanti Mirela de la etajul doi. Același ruj închis, trasat puțin pe margine, ca un copil ce a dat năvală în trusa mamei, asta văd cel mai des pe blogurile cu denumiri englezești și care se vor cu pretenții.

Ca să nu mai vorbim despre kilograme în plus, și de veșnica mea dorință de acoperire. Nimeni, absolut nimeni nu vrea să îți vadă celulita care face valuri când mergi și nu, nu se vede mai puțin dacă atunci când îți faci poză la panou împingi un picior în față din rochia ce țipă din toate cusăturile.

Aș vrea să văd mai mult frumos nechinuit, mai mult frumos natural, îngrijit și mai puțin dependent de snobism. Înainte de branduri este îngrjirea din baie și înainte de poza de la panou cu buzele țuguiate, este bunul simț din oglindă.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21