Feașîn & biuti

Frumoasă și aranjată, cât ai clipi să ieși din casă!

Facebooktwittermail

Îmi plac lucrurile simple. Port negru și alb pentru că mă asortez ușor, nu am ritual de îngrijire foarte lung pentru că nu vreau dimineața să stau o veșnicie să îmi tencuiesc tenul, îmi hidratez pielea corpului temeinic pentru a fi fresh întreaga zi, de 4 ani de zile sunt fană manichiură cu ojă semipermanentă pentru a îmi ușura viața iar lucrurile organizate îmi oferă cel mai mult confort.

Sună alarmă la 6.15 și are parte de primul snooze, dacă sunt obosită are parte de 2. Mă aranjez, îmi las de seara cu ce mă îmbrac a doua zi, și mă așez pe scaun la colorata mea măsuță de machiaj. Această este un capitol la care sunt destul de praf, nici nu mă pasionează și am impresia că pe măsură ce le pun pe față, mai rău îmi fac. Din acest motiv merg pe minimalism:

–    Fond de ten (acoperire medie – nu am ten cu probleme dar nici cel mai fără de cusur)

–    Pudra translucidă (evit să lucesc ca un bec)

–    Fard de sprâncene (micile goluri le umplu cu un fard de sprâncene cât mai natural și periez puțin pentru a da impresia că așa m-am trezit: aproape perfectă)

–   Rimel (încă mă lupt cu găsirea rimelului perfect – sunt în teste, vă țin la curent)

–   Blush (foarte puțin, aplic cu pensula discret)

–   Ruj (aplic întâi primer – apoi creion – apoi ruj mat sau lucios)

–    Spray de fixare

 În 20 de minute maxim ies din casă, iau cheile din curier și am fugit spre birou. Nu stau foarte mult pentru că nu îmi permit și pentru că îmi doresc să fiu cât mai naturală și fresh. Fără doar și poate, greșesc pe undeva sau există ponturi care îmi fac viața mai ușoară, așa că, pentru a afla sfaturile specialistului, am mers către Mihaela Rotaru, make-up artist cu experiență, o prezență tare plăcută de la care e imposibil să pleci fără să îți fi învățat lecția.

 Mihaeala, dragă mea, am câteva întrebări. Mulțumesc că ai acceptat să stăm la povești!

Este plăcerea mea, ca de fiecare dată! 🙂

Încă vedem doamne și domnișoare care aleg greșit fondul de ten. Eu cel puțin asta văd prima dată. Cum îl alegem corect? Care e micul secret?

Este o observație foarte bună, de fapt alegerea greșită a culorii fondului de ten se află în top 3 greșeli pe care femeile le fac atunci când vine vorba despre machiaj. Pentru a alege corect culoarea fondului de ten, trebuie să fie testat printr-o linie aplicată de la nivelul mandibulei până pe gât. Am ales corect dacă fondul de ten nu mai este vizibil și nu există diferență intre acesta și culoarea pielii.

 Eu sunt pe principiul simplității, însă nu toată lumea vede în simplu ceva frumos. Din punctul tău de vedere, unde ar trebui să se oprească un machiaj de zi?

Foarte bine faci, sunt în asentimentul tău și mereu am spus că un machiaj reușit, fie că este de zi sau de seară, trebuie să flateze trăsăturile și să pună în evidență, într-un mod natural, atuurile chipului. Machiajul de zi ar trebui să fie IMG_3608extrem de natural, întrucât lumina naturală amplifică texturile și culorile de pe față. Un fond de ten fluid, lejer, fixat cu puțină pudra, un strop de blush pe care îl putem trece și peste pleoape, mascara și puțin ruj, ar trebui sa fie suficient pentru a arăta bine.

 Este la modă tehnica de a micropigmenta sprâncenele. Recunosc că și pe mine mă bătea gândul, însă m-am răzgândit. Din punctul tău de vedere e o alegere bună?

Eu sunt și dermopigmentist, deci pot sa vorbesc din punct de vedere al specialistului. Da, este o alegere foarte bună, câta vreme alegi un specialist, câta vreme se alege tehnica potrivită ție (se ține cont de ceea ce dorești, dar și de tipul tău de ten, de stilul de viață, de morfologia feței, etc) și câtă vreme înțelegi inconveniențele care pot apărea: culoarea poate migra în timp în una neplacută, firele (daca se alege aceasta tehnică) pot să se mai deformeze în piele sau să țină mai puțin timp, etc.

 Vara, știm cu toții e un anotimp obositor pentru ten. Cald afară, aer condiționat în mașină, aer condiționat la birou. Ce pont ai pentru a ne păstra tenul cât de cât mat, fără pete și rimel plecat de la locul lui?

Pentru un ten mat, este recomandat să folosim un primer pe bază de silicon, înaintea aplicării fondului de ten, un strat de pudră, iar pe parcursul zilei, pentru a evita să încărcăm tenul cu un alt strat de pudră, putem folosi niște folii special care absorb sebumul. Pentru ca rimelul să stea la locul său cât mai mult timp, putem alege variante waterproof, cu atât mai mult cu cât acestea conțin rășini care mențin genele curbate mai multa vreme.

 Când mergem într-un magazin de cosmetice, care sunt principalele 3 aspecte pe care trebuie să le analizăm la un produs?

IMG_3676Depinde foarte mult de tipul de produs, însă în general ar trebui să ne ghidăm după așteptările pe care le avem de la el (să reziste mult timp, sa fie pigmentat, să confere un aspect natural, etc), să se potrivească pielii noastre și să aibă un raport calitate – preț bun.

Din punctul tău de vedere, cum ai defini un machiaj frumos de zi? Sunt foarte curioasă? 😀

Cum spuneam și mai sus, un machiaj frumos de zi, trebuie să ne facă să arătăm fresh și să ne flateze trăsăturile. Trebuie sa ne înfrumusețeze fără să fie vizibil că ne-am străduit: texturi care sa confere prospețime, puțină culoare în obraji și pe buze, iar genele rimelate care sa dea profunzime privirii. That’s it!

 Ce te deranjează în decorul cotidian atunci când vorbim de machiaj? Ce ai interzice prin lege? :)

Sunt multe lucruri care mă derajeaza vizual, cum ar fi sprâncenele conturate excesiv și greșit, conturul buzelor depășit exagerat cu ruj, liniile de tuș trasate strâmb și grosolan, liniile groase de dermatorgraf puse sub linia genelor inferioare, contouringul pe timp de zi și exagerat pe timp de seară, etc. Prin lege aș limita accesul nelimitat la produse, să se dea lunar o anumită cantitate de produse, iar astfel femeile le-ar folosi mai cu moderație și ne-ar lăsa să le vedem mai mult așa cum sunt de la natură: frumoase! 🙂

Fetele care doresc să fie machiate de tine unde te găsesc?

Ma pot găsi în studioul meu Machiozăria, din str. Mureș 67 sau la email mihaela@rottaru.com

Doamnele și domnișoarele care vor să urmeze școala ta de make up ce pași trebuie să urmeze?

Pot intra pe site-ul nostru www.rottaru.com și ne pot contacta la numărul de telefon 0720.407.889 sau la email contact@rottaru.com

 Mulțumim frumos, Mihaela! Te vom urmări în continuare cu entuziasm!

Nu uitați dragile noastre, că pentru informații complete, Mihaela a lansat un ghid perfect al frumuseții. L-am devorat și l-am lecturat cu maxim interes. Cartea Mihaelei Rotaru se numește Frumoasă cu orice chip și o găsiți aici.

Nu uitați să rămâne naturale, frumoase și autentice!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21