Feașîn & biuti

Farmecul pielii sănătoase

Facebooktwittermail

Mereu am fost pasionată de sănătatea pielii. Sunt oarecum spaima medicilor dermatologi, merg la controale mai des ca la shopping și îmi verific sănătatea pielii cu maximă atenție. Nu sunt în tabăra paranoia dar nici în tabăra indiferenței.

Pentru îngrijirea pielii de pe corp am scris nenumărate articole despre cremele cu care mă răsfăț, gelurile de duș în care am încredere și produsele pe care le aplic su sfințenie.

În ceea ce privește sănătatea tenului, este o întreagă luptă, mai ales după 30 ani. Eu am avut destul de mult noroc pentru că am moștenit o piele sănătoasă, un ten curat, și atât eu cât și surorile mele am avut neînsemnate probleme cu tenul. Vreau să subliniez faptul că și moștenirea genetică foarte mult contează iar cum ai tenul la maturitate ține de muncă și disciplină. Genă + implicare + informație = love.

Un ten sănătos este fără dubii și oglinda a ceea ce mănânci, a stilului de viață per ansamblu. Un ten frumos reflectă ritmul și alegerile tale alimentare și grija pe care o ai pentru ceea ce pui în farfurie. Din meniul meu zilnic fac parte legumele, fructele, ouăle și uneori și carnea. Nu consum zahăr mai deloc, nu beau sucuri, îmi place vinul maxim iar in ultimele zile de izolare am descoperit că zăcea în mine o mare gospodină. Da, și pe mine mă bufnește râsul.

Oricât am depune eforturi pentru a avea o piele sănătoasă, aceasta se mai încăpățânează și se decide să ne ofere câteva coșuri magice. Zilele în care ne trezim vesele și un “prieten” se decide să se instaleze fix în frunte, sau pe bărbie sau pe obraz, sunt zilele în care cu nervi oftăm. Oricât fond de ten am pune sau oricât am apela la alte trucuri, coșurile se văd și din sărite ne scot.

Partea plină a paharului este că le putem veni de hac, iar un aliat pe care ne putem baza este gama #stopacnee de la de Gerovital!

Oricât de bune ar fi produsele, foarte important este sa păstrați o rutină clasică, curată, eficientă. Când am început sa folosesc produsele din gama Stop Acnee tenul meu nu era nici în cea mai buna formă, dar nici nu urla a jale. Eram în perioada în care mutam cutii, haine, spălam geamuri și atunci eram mai expusă către praf și alți dușmani.

Pasul 1 – folosiți gelul de curățare.  După demachierea temeinică, spălați fin tenul, nu frecați brutal și mângaiați-l fin cu un prosop curat de bumbac.  Gelul de curățare Gerovital este un fluid purifiant, are o textură ușoară, se aplică dimineața și seara și îl găsiți aici.

Fluidul Purifiant asigură protecție tenului acneic sau cu tendință acneică împotriva proliferării microorganismelor și a declanșării procesului inflamator, împotriva excesului de sebum, a deshidratării, precum și împotriva persistenței petelor pigmentare postacneice.

Pasul 2 – hidratați. Eu folosesc apă termală, apoi pe tenul umed aplic un acid hialuronic. În perioada cu tenul iritat de bubițe / coșuri / probleme dăruitoare de nervi – folosesc fiolele antiacnee. Acestea au la bază o formulă pentru tratament intensiv și sunt concepute ca un tratament pentru puseurile acneice sau pentru cazurile de acnee recurentă.  Nu  au miros, au un design drăguț și te simți ca într-un laborator dată fiind forma fiolelor.  Fiolele de la Gerovital le găsiți aici.

Sursa: Farmec.ro

După ce am rutina completă, după ce îmi termin de pus pe față toate produsele, căci am foarte multe și o rutină pusă pe foaie, pe care o schimb în funcție de evoluția tenului, aștept câteva minute până să mă relaxez în pat, pentru a evita ștergerea tuturor produselor de fața de pernă.

Reguli de la care nu mă abat niciodată:

  • Fața de pernă este din bumbac, o schimb foarte des și întotdeauna o calc la temperatură foarte mare;
  • Prosopul de față îl schimb  zilnic;
  • Nu pun mâna pe față decât foarte rar, încerc să nu îmi ating tenul;
  • Niciodată nu sar peste rutina de seară sau peste cea de dimineață;
  • Absolut niciodată nu ma culc nedemachiată;
  • Merg la controale regulate la dermatolog.

Aveți grijă de pielea voastră!

Vă pupă Vîrgolici!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21