Parteneriate

7 motive pentru care trebuie să dai ”check-in” la Arkadia ShortFest 2015

Facebooktwittermail

v_7motive800x600 px (1)Ediția a 2-a a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest va avea loc în weekend-ul care urmează, 3 – 5 iulie, la Băicoi. Dacă nu v-ați rezervat deja bilet, iată 7 motive care vă pot inspira să o faceți!

  1. Este o locație autentică!

Organizatorii au reinventat spațiul uzinei Camexip pentru a-l face timp de 3 zile locul perfect pentru o altfel de industrie decât cea pentru care e folosit zi de zi! Proiecțiile de film vor rula pe ecranele uzinei, care poate găzdui în incinta ei circa 500 de spectatori.

Despre câte Festivaluri se poate spune că închid uzine și le transformă în spațiu cultural? Trebuie să admiți că acesta este o pată de autenticitate care-ți trezește curiozitatea.

  1. Alegi câștigătorul competiției de scurt-metraje!

Selecția oficială de anul acesta include 23 de scurt-metraje internaționale, organizate în 4 calupuri. Două dintre calupuri sunt formate din filme studențești ale unor cineaști promițători și intră într-o competiție în care publicul decide câștigătorul. Pentru acesta un artist român contemporan a pregătit o lucrare autentică pe care să o ofere ca premiu.

Pe lângă producțiile studențești poți vedea scurt-metraje premiate în mai multe Festivaluri internaționale, inclusiv două selecții trimise special pentru acest eveniment de către ECU (The European Independent Film Festival) și Bristol Encounters.

  1. (re)Vezi ”Câinele Japonez” într-o atmosferă autentică!

Sâmbătă seară va avea loc proiecția lung-metrajului ”Câinele Japonez”, în regia lui Tudor Jurgiu. Mai trebuie să spunem de ce nu trebuie să ratați acest moment – proiecția unuia dintre cele mai apreciate producții românești a ultimilor 2 ani? Iar dacă ați văzut deja filmul, știm sigur că v-ar plăcea să îl revedeți. De data asta într-o uzină! Asta da poveste!

  1. Participi la workshop-uri gratuite!

Doi fotografi profesioniști vor discuta cu tine despre conceptul de ”autenticitate” în fotografie și îți vor oferi coordonatele cele mai importante după care să te ghidezi în acest domeniu. Înscrierea se face vineri, înainte de deschiderea oficială.

După ce ai cunoscut oameni interesanți la Festival, ai petrecut alături de prieteni și te-ai delectat cu proiecțiile primelor două zile, poți să mai urci o treaptă și să înveți cum să îți invingi emoțiile și să povestești publicului larg experiențele autentice ale celor două zile. Actrița Iulia Verdeș va ține în a 3-a zi de Festival un workshop de Public Speaking folosind tehnici din arta actorului.

Dacă ai copii (sau frați mai mici), cei de la Interaktiv University se vor ocupa să le stimuleze imaginația și să le antreneze energia cu ateliere de desen și reciclare creativă. În această călătorie originală îi vor însoți Ara și Kadi, două personaje create special pentru ei.

Participarea la toate aceste activități este GRATUITĂ.

  1. Te poți înscrie la concursul de Fotografie!

Ediția de anul acesta vrea să pună ”în sharf” autenticitatea experienței artistice. Ca atare toți vizitatorii Festivalului sunt provocați să surprindă în cadru o fotografie care să arate ceea ce consideră că a fost momentul cel mai autentic trăit la ediția a II-a a Arkadia ShortFest. Până duminică dimineață toate aceste experiențe imortalizate sunt așteptate pe adresa de mail office@arkadiashortfest.ro pentru a fi printate și expuse în uzină. Una dintre ele va primi și un premiu!

  1. Vezi două expoziții artistice!

Uzina Camexip nu va găzdui doar proiecțiile filmelor, ci și două expoziții artistice: ”ANTI BLOC” (artă grafică, semnată de Roberta Curcă) și ”Multilateral” (fotografie, semnată de Andrei Mateescu). Ambele aduc în atenția publicului relația om-spațiu-comunitate, reprezentând o briză de autenticitate în cadrul unui astfel de eveniment.

  1. Ajungi ușor, te cazezi și mai ușor!

Orașul Băicoi e la doar 80 de km de București, pe drumul spre Brașov. E mai la deal, deci promite un plus de aer curat și verdeață într-un weekend călduros de iulie. Se poate ajunge ușor: cu tren, microbuz, bicicletă, mașină personală… orișicum! Am strâns noi pentru tine detalii despre CUM ajungi în Băicoi.

Găsești facil multe opțiuni de cazare, la prețuri extrem de convenabile, iar dacă vrei un weekend cu buget foarte mic… se poate! Anul acesta organizatorii au amenajat un spațiu de camping, chiar în apropierea uzinei. Să nu pierzi nimic din acțiune!

Locurile sunt limitate, așadar ar fi indicat să faceți de pe acum o rezervare. Rezervările se pot face și pentru locul de camping.

Noi deja numărăm zilele rămase… Ne vedem pe 3 iulie în Băicoi să trăim împreună autenticitatea experienței artistice!

Festivalul de film Arkadia Short Fest este organizat de Asociația Culturală Arkadia, în parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Sponsori: Alfaromtrans, BRD, General Meel Electric, Shop4Office.ro, Cabinet Veterinar Dr. Gabriel Bulareanu, Final Distribution.

Parteneri: Teatrul Toma Caragiu Ploiești, Interaktiv University, CERC Băicoi, Encounters Short Film Festival, Écu.

Parteneri media:Antena 3, Ziare.ro, Decât o Revistă, SUB25, All About Romanian Cinema, Film Reporter, Cinefan, OrasulMeu, InOras, Metropotam, Dor de Ducă, Student din Provincie, E Vîrgolici.ro, obrătila.ro.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21