Jurnal de cântar

Jurnal de cântar – nu a fost totul în zadar

Facebooktwittermail

Doamne cât am amânat acest articol. Am zis că îl scriu, nu am avut inspiraţie, timp, parcă nu îmi veneau cuvintele, am amânat şi uite că se apropie Sfintele Sărbători de Paşte  şi m-am decis şi eu să îi dau viaţă acestui articol, despre un subiect greu dar care a devenit mai uşor cu susţinerea necesară.

Am mai scris, lupta cu kilogramele am dus-o mai mereu, şi tot mai mereu am simţit că mai am de dat jos deşi obosisem psihic şi fizic. Anul 2020 a fost bizarul bizarului însă, a fost şi anul în care am luat decizia înţeleaptă de a alege un stil de viaţă organizat şi să las trecutului kilogramele grele de pe genunchi şi suflet.

Ştiţi, am scris în articolele trecute, pas cu pas a mers totul foarte bine. Fiecare meniu transmis de Daniela a fost respectat, am mai călcat strâmb, am mai dat skip la antrenament dar overall sunt foarte, foarte mândră de mine pentru că am reuşit să schimb cum mă simt. Da, este cea mai mare realizare, dincolo de cântar.

Doar cineva care a trecut prin această experienţă mă poate înţelege, însă, îmi simt picioarele mai uşoare (acolo era cam cea mai mare problemă a mea, greutatea fiind dispusă cel mai mult pe şolduri şi picioare), îmi simt corpul tonifiat, fața mai dezumflată, degetele mai subţiri şi eu mă simt mai fresh. Cred că singurul, singurul dezavantaj este că acum pot să îmi iau bustiere de la fetiţe #ohyes dar nu mă deranjează, m-am obişnuit.

Bun. Ca să sintetizez reuşitele, consemnez:

– am dat 10 kilograme jos aşa cum mi-am propus, ÎNSĂ, am oscilat mult. Ba mai mult, ba mai puţin. Ba reţineam super multă apă, ba reveneam la normal. Însă, de dat le-am dat jos #yay;

– 90% din haine mi-au rămas mari, da. Blugii care pocneau pe mine acum sunt purtaţi stil boyfriend şi sunt foarte încântată, pentru că oricum port haine largi tot timpul;

– am păstrat obiceiuri foarte bune. Şi în momentul de faţă am o rutină corectă, îmi monitorizez caloriile, mănânc light, gătesc sănătos şi nu fug de câte un deşert păcătos. Îmi fac micile plăceri, mai ronţăi ceva, însă cu gramaj şi grijă;

– am băut cantatitati foarte mari de apă, apă în diverse formule, cu lămâie, simplă, cu ghimbir, cu mentă.

– am făcut loc la modul serios sportului în viaţa mea. Relaţia mea cu sportul a fost una nu foarte fidelă, aveam abonament la sala când locuiam la Piaţa Domenii, mergeam acolo aşa şi aşa, mai săream o zi, mai uităm să merg 2 zile, mai mergeam când mă durea spatele însă nu era nimic serios. Acum – vă rog aplauze, fac aproape zilnc Power Yoga, alerg de câteva ori pe săptămână, merg pe jos şi deşi nu am abonament la sală, am o rutină de sport care mi-a oferit enorm de multă energie şi suport psihic. Mă trezesc până şi sâmbătă cu chef de sport ( I know, right?) merg la alerg, fac 40 minute de yoga sau las maşina în parcare, pun căştile pe cap şi merg pe jos.

– tonusul s-a schimbat, din orice punct de vedere. Braţele îmi sunt mai ferme, pielea mai sănătoasă, am dat jos şi din celulită (tot mai am, dar lucrez la acest aspect), picioarele îmi sunt mai slim.

Fără doar şi poate, nu aş fi putut face asta fără Daniela, sincer. Din toată inima spun că a fost cea care m-a direcţionat cu mare calmitate şi profesionalism, mi-a ştiut problemele, m-a ajutat enorm să văd şi iubirea aia pentru mine, pe care o uitasem într-un colţ. Eu sunt un rac din acela sensibil care oferă orice pentru altul, ajut mereu cu megaiubire însă, m-am lăsat pe locul 2 în ultimii ani. Enorm de multă muncă, alergătura, mâncat haotic, alegeri alimentare greşite, stres enorm şi un tonus sub nivelul mării. Alături de Daniela acest lucru l-am învăţat: disciplină alimentară + iubirea de sine = megalove!

Ce aş vrea să subliniez, dieta am terminat-o de Crăciun şi uite că ne apropiem de Paşte şi m-am menţinut. La 5 luni după, am aceeaşi greutate, cu mici retenţii de apă rămase căpoase în organism, nu m-am îngrăşat.

Sfaturi de la Vîrgolici citire:

– când vine un personaj din ăla care mănâncă orice la orice oră şi vrea să vă dea sfaturi despre slăbit, vă rog să vă luaţi căşti şi să daţi drumul la muzică, oamenii de genul ăsta nu trebuie ascultaţi. Mănânci cipsuri, burger, pizza, îngheţată, nu pui un gram pe tine, şi vii şi îmi zici – băi am o verişoară care a slăbit cu o dietă de pe net dacă vrei să încerci… Jesus, nuu! Dacă nu ai trecut printr-o experienţă din asta nu ai cum să mă înţelegi. E ca şi cum aş sfătui eu o femeie cum să nască natural.. Nope. Nu mă bag în ceee ce nu am trăit. De aceea, nu ascultaţi speciemene din astea.

– aveţi răbdare. Şi asta vă spune un om care atunci când s-a împărţit răbdarea nu a stat la coadă. Eu nu m-am îngrăşat în 3 luni şi nici în 2. M-am îngrăşat în ani de zile, ei bine, şi kilogramele alea au nevoie de timp să plece. No rush.

– faceţi mult research, citiţi materiale de calitate, alegeţi mâncare de calitate şi fiţi voi împăcaţi cu ceea ce mâncaţi, ţineţi cont de plăcerile voastre şi nu uitaţi să vă bucuraţi. Eu am avut constant în meniu un pahar de vin, pentru că, pentru mine, paharul de vin seară este de neînlocuit, este un tabiet care mă linişteşte, îmi place enorm, mă relaxează. Nu aş fi putut renunţa, aşa că, a avut mereu loc în dieta mea.

Dragilor, aş putea scrie pagini întregi dar nu vrea să plistisesc, în linii mari, perspeverența, organizarea, mişcarea, alegerile bune şi iubirea de sine, sunt ingredientele magice pentru un corp armonios şi sănătos.

Pe Daniela o găsiţi pe Facebook şi Instagram, dacă doriţi un meniu personalizat vă ajută cu inimă deschisă şi cu profesionalism.

Nu uitaţi că nimeni nu trăieşti nici în locul vostru şi nici în corpul vostru, aşa că iubiţi-vă.

Vă pupă Vîrgolici, the skinny one, muhahaha!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21