Implicare

Despre gesturi mici cu impact mare

Facebooktwittermail

A trecut ceva timp de când am dat din taste pentru blog, însă timp nu am avut deloc. De la ultimul articol multe s-au întamplat dar despre două aspecte vreau să relatez astăzi.

Cand pot, ajut. Este deviza mea, de la care nu fac rabat. Îmi place să ajut, să ma implic, să contribui cât pot. Nu scriu ca sa mă laud, departe de mine acest gând, dar mă gandesc că poate inspiră și știti vorba din bătrâni, dar din dar se face Rai.

Nu contează cât de lung am părul, important e cât de mult gândesc

Am avut părul lung destul de mult timp. Mi-a plăcut, m-am bucurat de acesta, mi-a adus zambete dar mi-a adus și nervi. Având un fir gros si rebel, de foarte multe ori nu voia sa ma asculte.

Nu am stat foarte mult pe gânduri, și având suficiente argumente pentru a îl tunde, mânată și de dorința de a ajuta pe cineva aflat în momente de cumpănă, l-am tuns. Am analizat și într-o zi de toamnă, căci acest lucru s-a întâmplat acum câteva luni, dar timpul nu este cel mai bun prieten al meu, m-am dus cu curaj la coafor și am tuns 20 de centimetri pe care i-am donat catre Fundația Renașterea.

Mi-am dorit foarte mult să ajungă către cineva care chiar are nevoie, și cu speranță și entuziasm codița mea a fost donată.

Cu noua coafură m-am înțeles bine, parul este mai ușor de îngrijit, durează mai puțin să îl aranjez, sper să mi se regenereze cu o mai mare ușurință iar coada am certitudinea ca a ajuns pe mâini bune.

Dacă aveți în plan acest lucru – curaj! Merită!

  • Trebuie să donați minim 15 centimetri
  • Coada se poate trimite prin curier sau se poate preda personal la sediul asociației
  • Părul poate fi vopsit sau natural
  • Prindeți foarte bine coada pentru a evita desprinderea acesteia
  • O să fie ceva emoții implicate, garantez!

Donarea de sânge – un obicei care face bine

Sunt donator de ceva timp, la început nu am fost așa consecventă, însă ulterior, citind despre nevoia de sânge din spitale și neavând nicio problemă în a dona, mi-am făcut din asta o regulă.

Am donat acum câteva săptămâni, iar cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină București sunt pregătiți, rapizi, nu se stă la cozi, totul este sterilizat, igienizat și puteți dona în siguranță.

Trebuie să aveți la voi actul de identitate și carnetul donatorului de sânge, iar dacă nu aveți, se realizează acolo. Doamnele vă explică mereu pas cu pas ceea de aveți de făcut dacă sunteți la început, donarea în sine nu este dureroasă, eu nu am avut niciodată probleme, am grijă să mânănc corect, să beau multă apă și înainte și după.

Cred ca dacă nu avem nicio problemă de sănătate care să ne impiedice donarea, merită să facem acest gest. Sunt mulți oameni care au nevoie. Trebuie doar să ne mobilizăm, să ne găsim timp și curaj. Pe site-ul Centrului de transfuzie puteți citi despre condiții, despre avantaje și despre impactul pe care îl are donarea ta.

Cam despre aceste două elemente voiam să vă vorbesc, să vă încurajez să le puneți în practică. Nu uitați că nu ne costă nimic să fim mai implicați.

Hai să cumpărăm mai puțin și să facem mai mult.

Hugs,

Vîrgolici

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/evirgoli/web/evirgolici.ro/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21